Music

Amy Story

Sebelumnya aku cuma tau dia dari majalah dan internet, itu pun pas cewek ini meninggal. Aku belum pernah mendengarkan musiknya karena dulu aku menyimpulkan bahwa cewek ini pasti penyanyi hiphop atau musiknya itu ala-ala Nicki Minaj yang aku kurang demen. Tapi, kemarin aku iseng-iseng buka folder yang berisi lagu-lagunya, and randomly playing one of her song. Ya Tuhan, selama ini aku salah sangka! Jauh banget perkiraanku ! Ternyata dia bukan penyanyi hiphop apalagi mirip Nicki Minaj! Ternyata, aliran penyanyi ini tuh jazz, blues bahkan reggae! Maafkan aku hanya menilaimu dari luar tanpa berupaya mendengar musik-musikmu. Maafkan aku yang belum sempat mengenalmu terlalu jauh Amy Winehouse!

She’s My New Hero

Oke, jadi dulu aku mengenal Amy hanya dari dandanannya yang khas banget. Tato di sekujur tubuh dan rambutnya yang suka diikat setengah dan disasak tinggi-tinggi, serta eyelinernya yang tebal serta runcing bak mata tombak (okay, I’m getting hiperbolic). Dan. dari majalah yang pernah aku baca aku tau kalau dia seorang pemabuk dan drug user yang cukup parah (ya, dia pun meninggal karena itu kabarnya). Okey, terleeeeepas dari itu semua. Ayo kita ngomongin musiknya! Lagu pertama Amy yang aku denger adalah Fuck Me Pumps. My first impression was senyam senyum, dan goyang-goyang kepala (apa sih bahasa untuk menggerakan kepala ke kanan dan ke kiri serentak dengan irama musik?) dan aku pun memutar ulang lagu itu, lagi dan lagi, terus aku cari lirik lagunya, oh my god, the lyrics was hilarious and somehow touching, lagu ini seakan-akan ditujukan buat cewek yang hidupnya bebas, sering pergi ke klub, flirting with stranger bahkan pulang ama suami orang but that’s okay! Karena kata Amy, “Without girl like you, there’d be no fun” . Oh, Amy, me likey you!

Amy, Amy, Amy

Lagu berikutnya yang aku dengarkan adalah Amy, Amy, Amy. Random aja sih liat judulnya aja dan aku pikir ini lagu soal diri dia sendiri *shothoy*. Ini juga enakeun! Ada kata-kata dari lirik lagu ini yang aku suka banget. “Creative energy abused, all my lyrics go unused, when I clock black hair blue eyes, I drift off I fantasize”. Amy, sekali lagi aku menyesal dulu mengiramu penyanyi hiphop 😦 Eh, aku dengerin lagu ini pas di Damri, mmm, betah, aku gak mau ganti lagu, aku gak mau! (okay it’s called over reacted and over exicted syndrome into Amy Winehouse songs). 

I Heard Love Is Blind

Tertarik karena judulnya, maka ku putarlah lagu ini! Dan lagi, lagi amazed sama suaramu Amyyyyyyyy! How can I skip you for all this entire time? “You are everything – he means nothing to me, I can’t even remember his name, why’re you so upset? Baby, you weren’t there and I was thinking of you when I came”. Romantic and ironic.

Oke Amy, karena aku baru mengenalmu akhir-akhir ini, let me say something about you. You’re such a bad girl with a genius brain coz’ you’re such a brilliant song writer and singer, and I don’t know, somehow I feel touched with ur song coz I love the way you sing and the lyrics was romanticly ironic (in my opinion), and although you’re already passed away, i will remain you as my new hero! Rest in Peace Amy, I Love You.

Last,

My Amy Winehouse’s Favourite Song

Fuck Me Pumps

When you walk in the bar,
And you dressed like a star,
Rockin’ your F me pumps.

And the men notice you,
With your Gucci bag crew,
Can’t tell who he’s lookin’ to.

Cuz you all look the same,
Everyone knows your name,
And that’s your whole claim to fame.

Never miss a night,
Cuz your dream in life,
Is to be a footballer’s wife.

You don’t like players,
That’s what you say-a,
But you really wouldn’t mind a millionaire.

You don’t like ballers,
They don’t do nothing for ya,
But you’d love a rich man six foot two or taller.

You’re more than a fan,
Lookin’ for a man,
But you end up with one-nights-stands.

He could be your whole life,
If you got past one night,
But that part never goes right.

In the morning you’re vexed,
He’s onto the next,
And you didn’t even get no taste.

Don’t be too upset,
If they call you a skank,
Cuz like the news everyday you get pressed.

You don’t like players,
That’s what you say-a,
But you really wouldn’t mind a millionaire.

Or them big ballers,
Don’t do nothing for ya.
But you’d love a rich man six foot two or taller,

You can’t sit down right,
Cuz your jeans are too tight,
And you’re lucky it’s ladies night.

With your big empty purse,
Every week it gets worse,
At least your breasts cost more than hers.

So you did Miami,
Cuz you got there for free,
But somehow you missed the plane.

You did too much E,
Met somebody,
And spent the night getting caned.

Without girls like you,
There’d be no fun,
We’d go to the club and not see anyone.

Without girls like you,
There’s no nightlife,
All those men just go home to their wives.

Don’t be mad at me,
Cuz you’re pushing thirty,
And your old tricks no longer work.

You should have known from the jump,
That you always get dumped,
So dust off your fuck me pumps

 
 
credit:a-zlyrics
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s